Online Backup – CLOUD

Πρόκειται για την αποθήκευση σημαντικών δεδομένων σε data centers εκτός της εταιρείας, ώστε σε περίπτωση κλοπής ή φυσικής καταστροφής (πλυμμήρα, πυρκαγιά, σεισμός) να είναι δυνατή η ανάκτησή τους. Για τη διασφάλιση των δεδομένων, η αποστολή αλλά και η αποθήκευσή τους, είναι κρυπτογραφημένη.
Κατά κανόνα αυτές οι λύσεις συνδυάζουν και τοπικό back up για γρήγορη ανάκτηση σε περίπτωση λογικού λάθους. Η λύση περιλαμβάνει λογισμικό με κατάλληλους agents για βάσεις ή ακόμη και λειτουργικά (bare metal recovery). Οι υπηρεσίες αυτές χρεώνονται με μηνιαία συνδρομή και το κόστος είναι συνάρτηση του όγκου των δεδομένων.

 

Τα βασικά πλεονεκτήματα των λύσεων αυτών είναι:

 • Αυτοματοποιημένη διαδικασία back up που ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.
 • Πολύ μικρότερα κόστη εξοπλισμού και εργασιών διαχείρισης.
 • Απλούστερη υλοποίηση και συντήρηση. Δεν πρόκειται για συνδυασμό τεχνολογιών όπως π.χ. tape library – back up S/W – δικτυακή υποδομή – κάρτες διασύνδεσης – controllers κ.λ.π.
 • Αμεση ανάκτηση (από το τοπικό back up) το οποίο συνήθως ενσωματώνει και τη λειτουργία των snapshot για ανάκτηση παλαιότερων δεδομένων.
 • Αποφυγή ενδεχόμενου κλοπής ή απώλειας των δεδομένων, όπως μπορεί να συμβεί στην περίπτωση της αποθήκευσης σε μεταφερόμενο φυσικό μέσο

 

Cloud Backup365

Το Backup 365 απευθύνεται σε Επιχειρήσεις που χρειάζονται μία αξιόπιστη λύση για τη προστασία των κρίσιμων δεδομένων τους, γιατί το επαγγελματικό Cloud Backup προστατεύει πραγματικά το 100% των δεδομένων της εταιρείας.

Οι παραδοσιακοί τρόποι Backup βασίζονται σε δίσκους ή κασέτες, που αφενός σπάνια ελέγχονται, αφετέρου δεν μεταφέρονται συστηματικά σε ασφαλή χώρο εκτός γραφείου. Επιπλέον οι παραδοσιακοί τρόποι προστασίας χρειάζονται εξοπλισμό που απαιτεί συντήρηση και ανθρωποώρες για την επίβλεψή του.Σε περίπτωση προβλήματος η επιχείρηση ενεργοποιεί την υποδομή στο Data Center και λειτουργεί κανονικά μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως τα συστήματα στο εταιρικό δίκτυο.

 

Ασφάλεια

Σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας Backup, Restore και της αποθήκευσης των δεδομένων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, για αυτό η υπηρεσία είναι πιστοποιημένη με ISO 27001 το κορυφαίο διεθνές πρότυπο για την ασφάλεια των πληροφοριών. Τα αρχεία τεμαχίζονται σε χιλιάδες μικρότερα και κρυπτογραφούνται με 256bit AES. Ο χρήστης επιλέγει εάν ο κωδικός που χρησιμοποιεί για την αποκρυπτογράφηση θα αποθηκεύεται στους Cloud Server ώστε να υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς σε περίπτωση απώλειας.

 • Εγγυημένη επαναφορά χωρίς λάθη, με μηχανισμούς CRC
 • Πιστοποίηση ISO 27001
 • Κρυπτογράφηση 256bit AES

 

Ευκολία

 • Web περιβάλλον
 • Ένας Client για όλα τα λειτουργικά – Windows, Linux, Mac, Unix
 • Ελληνικά Menu

 

Λειτουργικότητα

 • Υψηλή συμπίεση μέχρι και 80%
 • Απεριόριστος αριθμός Backup Sets
 • Τοπικό Backup σε iSCSI NAS ή USB Disk
 • Υποστήριξη Continuous Backup για VMs, βάσεις δεδομένων και αρχεία Windows

 

Ταχύτητα

Τα αρχεία τεμαχίζονται σε πολλά μικρότερα και μεταφέρονται μόνο οι αλλαγές.Fast Restore*, για άμεση παραλαβή των δεδομένων, χωρίς να περιμένετε τη μεταφορά από το σύννεφο.

 

Fast Restore

Έχετε μεγάλο όγκο δεδομένων και η μεταφορά είναι χρονοβόρα? Χρειάζεστε άμεσα τα δεδομένα σας και δεν μπορείτε να περιμένετε το Restore? Με την υπηρεσία Fast Restore του Backup365 έχετε τα δεδομένα σας πολύ σύντομα, χωρίς να περιμένετε την επαναφορά από το σύννεφο. Με το Fast Restore, θα παραλάβετε τα δεδομένα σας σε σκληρό δίσκο, την ίδια ημέρα ή την επόμενη, ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

Υποστήριξη

 • Προληπτική ενημέρωση για αποφυγή προβλημάτων
 • Τηλεφωνική υποστήριξη

 

Για την Επιχείρηση

Υποστηρίζονται Physical και Virtual Servers. Υποστηρίζονται όλα τα λειτουργικά – Windows, Mac, Linux, Unix – και οι εφαρμογές όπως SQL Server, Oracle, Exchange, Lotus, MySQL κλπ. Υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς μεμονωμένων mail boxes, χωρίς να χρειάζεται επαναφορά ολόκληρης της βάσης του Exchange. Επίσης υποστηρίζεται Continuous Backup για VMs, για βάσεις δεδομένων και αρχεία Windows.

 

Οικονομία

Το Backup 365 δεν χρειάζεται εξοπλισμό, ούτε συντήρηση ενώ δεν απαιτεί χρόνο από τον διαχειριστή. Η υπηρεσία γίνεται ακόμα πιο προσιτή, καθώς τιμολογήστε μόνο για το χώρο που καταλαμβάνουν τα συμπιεσμένα δεδομένα σας, στους server μας. Η συμπίεση είναι συνήθως μεγαλύτερη από 50%.

 

Εύκολη Διαχείριση

Από το ειδικά σχεδιασμένο Web Portal της υπηρεσίας, διαχειρίζεστε τα Backup Jobs και έχετε πρόσβαση σε πληροφοριακά και στατιστικά στοιχεία. Πραγματοποιείτε τις αλλαγές που θέλετε και ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα του Backup, για τη συμπίεση των δεδομένων σας, για το χώρο που χρησιμοποιείτε. Ξεκινήστε το Restore επιλέγοντας τα αρχεία ή τους Servers που θέλετε να επαναφέρετε.